Loop door een A4

Kan jij door een ansichtkaart of door een A4’tje stappen? “Natuurlijk niet!”, zal je misschien denken. Maar je kan het wel! Het enige wat je nodig hebt is papier (of een kaart) en een schaar. Hoe dan?

Stap 1

Stap door papier - sjabloon
Voorbeeldraster van Nemo voor een ansichtkaart
Pak een papier of een ansichtkaart en vouw het doormidden. Knip het papier om en om negen keer in, te beginnen bij de vouw en dan bij de andere kant van het papier. Als je een ansichtkaart gebruikt, dan kan je het beter ongeveer 21 keer inknippen (download hier een voorbeeld van Nemo), omdat een kaartje een stuk kleiner is dan een A4. Voor allebei geldt: hoe vaker je het in knipt hoe groter het uiteindelijk wordt, zorg er wel voor dat het een oneven getal is.

Stap 2
Vouw de kaart/A4 weer open. Knip nu een gat in de vouw, maar zorg dat je niet de eerste strook (het begin van je papier) en de laatste strook (het eind van je papier) doorknipt.

Stap 3
trek papier uit elkaarTrek de kaart of het papier voorzichtig uit elkaar. Nu kan jij ook door papier heen stappen!

Meer info, zie:
Wikihow.com (Engels)
Nemo.nl

5 reacties

  1. Bedankt voor uitleg Met surpriseavond is dit voor iedereen een leuke opdracht!,Tien jaar geleden ook aleens gedaan,maar was helaas de techniek kwijt Dus…..grote dank. Namens een oma van 76 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *